Különlegesség

A Biblia minden idők legnépszerűbb könyve, mindig foglalkoztatta a művészek képzeletvilágát.

E kötetnek az a lényege, hogy a bibliai szöveget közel hozza az ábrázolásaihoz, a Szentírás legfontosabb személyiségeit és eseményeit ...

20%-os
kedvezménnyel

Bill-Sydney szakácsa
 
 
Dr. Oetker szakácskönyvek Tradíció Egyéb szakácskönyvek A világ múzeumai Megrendelés Elérhetőségeink  

Sütemények eperrel, málnával, ribizlivel, áfonyával...

62 oldal
Formátum: 19 x 26 cm.
Kötés: Kemény kötés
30 színes fotó
ISBN 978 963 9485 46 4
Bolti ár: 1.800 Ft.
Kedvezményes ár: 700 Ft. (60% kedvezmény)

Recept ízelítő a könyvből
Vakondtúrástorta

Hozzávalók:
1 (26 cm átmérőjű) tortaforma, sütőpapír

A kikenéshez:
puha vaj vagy margarin

A kevert tésztához:
125 g búzaliszt
25 g étkezési keményítő
1 csapott teáskanál Dr. Oetker sütőpor
150 g puha vaj vagy margarin
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
1 csipet só
3 tojás

A tetejére:
10 lap fehér zselatin
500 ml (1/2 l) eper- vagy málnaízű ivójoghurt
30 g cukor
400 ml tejszín
250 g előkészített bogyós gyümölcs pl. piros ribizli
áfonya vagy málna

A meghintéshez és díszítéshez:
szitált kakaópor
esetleg néhány ribizlifürt

Elkészítési idő: kb. 40 perc, hűlési idő nélkül

Összesen: 74 g fehérje, 290 g zsír397 g szénhidrát, 19190 kJ, 4583 kcal

1
A forma alját kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

2
A tésztához a lisztet, étkezési keményítőt és sütőport tálban habverővel összekeverjük.

3
A vajat (vagy margarint) - konyhai robotgéppel a legmagasabb fokozaton - habosra keverjük. Apránként belekeverjük a cukrot, vanillincukrot és sót, majd tovább keverjük, míg sima és egyenletes nem lesz. Ezután egyenként beletesszük a tojásokat, és a masszát mindegyikkel kb. 1/2 percig keverjük. Végül több részletben, rövid idő alatt, közepes fokozaton beledolgozzuk a lisztkeveréket. A tésztát a formába töltjük, tetejét elsimítjuk, és az elômelegített sütő rácsára rakjuk.
Felsô/alsó hőfok: kb. 180 °C
légkeverôs sütőnél: kb. 160 °C
sütési idő: kb. 25 perc

4
A formát kb. 10 percre süteményrácsra helyezzük. Ezután kivesszük belőle a tortalapot, és sütőpapírral fedett süteményrácson hűlni hagyjuk.

5
A tetejéhez a zselatint - a csomagoláson megadott előírás szerint - hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot összekeverjük a cukorral. A zselatint enyhén kinyomkodva, kis edényben keverés közben, alacsony hőfokon feloldjuk (nem főzzük).

6
Ezután először kevés joghurttal, majd a teljes mennyiséggel jól összekeverjük, és hideg helyre tesszük. Amint a massza sűrűsödni kezd, a tejszínbôl felvert kemény habot és az előkészített gyümölcsöket beleforgatjuk.

7
A tortalapot tálra tesszük és - körben kb. 1 cm-es széles peremet meghagyva - evőkanállal kb. 2 cm mélyen kivájjuk, a tejszínt kupolaszerűen ráhalmozzuk.

8
A megmaradt tésztát apróra morzsoljuk, a tortára szórjuk, kissé rányomjuk, és kb. 2 órát hideg helyen tartjuk.

9
A tortát tálalás elôtt meghintjük kakaóporral, ízlés szerint leöblített és jól lecsöpögtetett ribizlifürtökkel díszítjük.

Ötlet: A vakondtúrástortát már a fogyasztást megelőző napon elkészíthetjük. Kakaópor nélkül mélyhűtésre alkalmas.
Eper- vagy málnaízű ivójoghurt helyett minden más gyümölccsel (pl. sárgabarackkal) ízesített joghurtot és ennek megfelelő gyümölcsöt is választhatunk.

Dr. Oetker könyvek
Sütés
Főzés
Egyéb