Különlegesség

A Biblia minden idők legnépszerűbb könyve, mindig foglalkoztatta a művészek képzeletvilágát.

E kötetnek az a lényege, hogy a bibliai szöveget közel hozza az ábrázolásaihoz, a Szentírás legfontosabb személyiségeit és eseményeit ...

20%-os
kedvezménnyel

Bill-Sydney szakácsa
 
 
Dr. Oetker szakácskönyvek Tradíció Egyéb szakácskönyvek A világ múzeumai Megrendelés Elérhetőségeink  

Fagylaltok

A jeges élvezetek imádóinak Dr. Oetker összegyűjtötte a 30 legszebb fagylaltkölteményt. Természetesen ki is próbáltuk, hogy biztosan sikerüljön Önnek is. A semifredo, azaz félig fagyott desszertek között megtalálni a szörbeteket és a parfékat, míg keményebb, fagyott állagúak a gyümölcsös és tejszínes fagylaltok.

A különlegességek között szerepel a Karácsonyi parfétorta, a fagyasztott Cassata, vagy a Bismarck fagylaltbomba. Egyszerű, mégis különleges a Daquiri szörbet vagy a Campari-narancs szörbet, amelyekkel vendégeit is elkápráztathatja.

63 oldal
ISBN 963-9485-30-6
Bolti ár: 1.500 Ft.
Kedvezményes ár: 750 Ft. (50% kedvezmény)

Recept ízelítő a könyvből
Epres túrófagylalt eperöntettel (6 adag)

Hozzávalók:
4 tojássárgája
80 g cukor
750 g eper
200 g epres krémtúró
3 evőkanál citromlé
250 ml tejszín                        

Az eperöntethez:
600 g eper
40 g porcukor

Elkészítési idő: 30 perc, hűlési idő nélkül

Fagyasztási idő: kb. 4 óra

1
 A tojássárgáját fémtálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Gőz fölé helyezzük és habverővel állandóan keverve, suru krémmé főzzük.

2
 A tálat jéghideg vízzel teli edénybe tesszük úgy, hogy a víz csak az alját érje. Addig keverjük, amíg kihűl.

3
 A megtisztított epret megmossuk, majd pürésítjük. Az eperpürét, az epres krémtúrót és a citromlevet a tojáskrémbe vegyítjük.

4
 A tejszínt kemény habbá verjük. Beleforgatjuk az eperkrémbe. A krémet kisebb formákba simítjuk, lefedjük, és 4 órára a fagyasztó-szekrénybe helyezzük.

5
 Az eperöntethez az epret megtisztítjuk, megmossuk. 4-5 szemet a díszítéshez félreteszünk. A többit a porcukorral pürésítjük.

6
 A formát kivesszük, az alját forró vízbe mártjuk, a parfét tányérra kiborítjuk. A félretett epret négyfelé vágjuk és a parfé mellé helyezzük. Eperöntettel meglocsolva kínáljuk.

Ötlet: Holipnit is kínálhatunk mellé.

Dr. Oetker könyvek
Sütés
Főzés
Egyéb