Különlegesség

A Biblia minden idők legnépszerűbb könyve, mindig foglalkoztatta a művészek képzeletvilágát.

E kötetnek az a lényege, hogy a bibliai szöveget közel hozza az ábrázolásaihoz, a Szentírás legfontosabb személyiségeit és eseményeit ...

20%-os
kedvezménnyel

Bill-Sydney szakácsa
 
 
Dr. Oetker szakácskönyvek Tradíció Egyéb szakácskönyvek A világ múzeumai Megrendelés Elérhetőségeink  

Gombák

Dr. Oetker ismét újdonsággal lepett meg bennünket.

Ötletekben gazdag könyve azoknak a hobbiszakácsoknak szól, akik örömmel főznek, és főztjüket élvezettel is fogysztják, ám éhány ehető gombáért nem barangolnak az erdőben.

96 oldal
Formátum: 19 x 26 cm.
Kötés: Kemény kötés
40 színes fotó
ISBN 963-9485-31-4
Bolti ár: 1.890 Ft.
Kedvezményes ár: 750 Ft. (60% kedvezmény)

Recept ízelítő a könyvből
Grillezett laskagomba

Hozzávalók:
800 g laskagomba
1/2 cserép bazsalikom
50 g mélyhűtött
zöldpetrezselyem

frissen őrölt fehér bors
100 ml étolaj
6 kis paradicsom
12 vékony szelet bacon
2 evőkanál balzsamecet

Elkészítési idő: 30 perc, marinírozási idő nélkül

Grillezési idő: kb. 15 perc

Adagonként: 14 g fehérje, 6 g zsír, 3 g szénhidrát, 513 kJ, 122 kcal

1
 A vastagabb gombákat a szárról levágjuk, papírtörlővel ledörzsöljük.

2
 A bazsalikomot leöblítjük, leitatjuk, a levelek felét a szárakról letépkedjük. Apróra vagdalva összekeverjük a petrezselyemmel, étolajjal, sóval és borssal. A marinádban a gombát legalább 30 percig pácoljuk, közben időnként megforgatjuk.

3
 A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, keresztbe bevágjuk, majd a szalonnaszeletekkel együtt alufóliával bélelt sütőlemezre helyezzük. A gombát esetleg leitatjuk, rácsöpögtetjük az ecetet, és ugyancsak a sütőlemezre tesszük.

4
 A sütőlemezt, megfelelő távolságra, a sütő előmelegített grillje alá helyezzük, és az egészet addig sütjük - kb. 15 percig -, míg a baconszeletek ropogós barnák nem lesznek. A gombát a paradicsommal és baconnel tálra rendezzük, a megmaradt bazsalikommal díszítjük.

Ötlet az előkészítéshez: A gombát egy éjszakán át is marinírozhatjuk, ekkor lefedve, a marinádban hideg helyen tartjuk.Ötlet: A grillezett laskagombát köretnek húsokhoz, előételként toastkenyérrel tálaljuk.

Dr. Oetker könyvek
Sütés
Főzés
Egyéb