Különlegesség

A Biblia minden idők legnépszerűbb könyve, mindig foglalkoztatta a művészek képzeletvilágát.

E kötetnek az a lényege, hogy a bibliai szöveget közel hozza az ábrázolásaihoz, a Szentírás legfontosabb személyiségeit és eseményeit ...

20%-os
kedvezménnyel

Bill-Sydney szakácsa
 
 
Dr. Oetker szakácskönyvek Tradíció Egyéb szakácskönyvek A világ múzeumai Megrendelés Elérhetőségeink  

Kedvenc szakácskönyvem

Mindenki tud főzni! A főzés alkotás, és örömet okoz. Főzni könnyebb, mint azt sokan gondolják.

Dr. Oetker kedvenc szakácskönyve kedvet csinál a főzéshez, még azoknak is, akik eddig féltek fakanalat ragadni.

Több mint 100 új recepttel rukkolunk elő, melyeket 150 étel és fázisfotó kísér.

Mediterrán csirkeszárny, burgonyasaláta pestóval, tortillatekercs lazaccal, sárga marhacurry, gyors túrótorta - hogy csak néhányat említsünk kedvcsinálónak.

160 oldal
Formátum: 23 x 26 cm.
Kötés: Kemény kötés
150 színes fotó
ISBN 963-9485-32-2
Bolti ár: 3.500 Ft.
Kedvezményes ár: 1.400 Ft. (60% kedvezmény)

Recept ízelítő a könyvből
Pácolt csirkecomb rozmaringos burgonyával

Hozzávalók (4 személyre):
4 nagy csirkecomb (200 g-osak)
klasszikus ázsiai pác (receptjét l. 24. o.)
1 piros chili

A zöldségkörethez:
1 zöldpaprika
1 piros húsú paprika
1 cukkini
2 szál zöldhagyma
2 paradicsom
1-2 evőkanál olívaolaj
só, frissen őrölt bors

A rozmaringos burgonyához:
1 kg közepes szemu burgonya
1 friss rozmaringág
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítési idő: 30 perc (a pácolási és sütési idő nélkül)

Adagonként: 2509 kJ (559 kcal), 35 g fehérje, 31 g zsír, 43 g szénhidrát

1
 A csirkecombot hideg vízzel leöblítjük, majd megtöröljük.

2
 A klasszikus ázsiai pácot a 24. oldalon található leírás alapján elkészítjük, majd bekenjük vele a combokat. Hozzáadjuk a karikára vágott piros chilit is. Letakarva, huvös helyen 1-2 órát pácoljuk. Időnként megfordítjuk.

3
 A kétféle paprikát hosszában félbevágjuk, magházát kiemeljük, húsát kockákra vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk és 3 cm-es darabokra vágjuk (a halványzöld részt is). A paradicsomot felnegyedeljük, a zöld részt kivágjuk. A megtisztított cukkinit hosszában félbevágjuk, majd vastagon felszeleteljük. A zöldpaprikát, paradicsomot, zöldhagymát és cukkinit tálba tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük, majd át-tesszük egy tuzálló tálba.

4
 Ráfektetjük a csirkecombot. Előmelegített sütőben (alsó/felső lángon 180 °C-on, légkeveréses sütőnél 160 °C-on, gázsütőnél 2-3-as fokozaton) 30-40 percig sütjük.

5
 Közben a meghámozott burgonyát megmossuk és félbevágjuk, össze-keverjük az olívaolajjal, a letépett rozmaringlevelekkel és kevés sóval. Tuzálló tálba tesszük. A csirkés tál mellé csúsztatjuk a sütőbe.25-30 percig sütjük. Ellenőrizzük, hogy minden megsült-e. Ha igen, kivesszük, szükség szerint utána ízesítjük és kitálaljuk. Csodás!

Ötletünk: Célszeru két akkora tuzálló tálat választani, ami elfér egymás mellett a sütőben.

Dr. Oetker könyvek
Sütés
Főzés
Egyéb