Különlegesség

A Biblia minden idők legnépszerűbb könyve, mindig foglalkoztatta a művészek képzeletvilágát.

E kötetnek az a lényege, hogy a bibliai szöveget közel hozza az ábrázolásaihoz, a Szentírás legfontosabb személyiségeit és eseményeit ...

20%-os
kedvezménnyel

Bill-Sydney szakácsa
 
 
Dr. Oetker szakácskönyvek Tradíció Egyéb szakácskönyvek A világ múzeumai Megrendelés Elérhetőségeink  

Leveles tészták

Pillekönnyű leveles sütemény- már a gondolat is csábító.

Egyszerűen és gyorsan süthetünk édes és pikáns süteményeket, tortákat, aprósüteményeket készen vett hűtött, vagy mélyhűtött tésztából, a könyvben található több int 40 ötletes recept srgítségével.

Aki vendégeit csak egyszer is megkínálta a paradicsomos bazsalikomos kis tortákkal vagy az ünnepi áfonyatortával, bizonyíthatja, hogy a leveles tésztának nem lehet ellenállni.

96 oldal
Formátum: 19 x 26 cm.
Kötés: Kemény kötés
40 színes fotó
ISBN 963-9485-33-0
Bolti ár: 1.890 Ft.
Kedvezményes ár: 750 Ft. (60% kedvezmény)

Recept ízelítő a könyvből
Húsos batyu

Hozzávalók:
200 g mélyhűtött leveles tészta (4 négyzetes lap)
300 g sertésszuzpecsenye
3 evőkanál étolaj
150 g rókagomba
50 g csiperkegomba
2 hagyma
1 csomó majoránna

frissen őrölt bors
1 evőkanál zsemlemorzsa

A megkenéshez:
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
rucola

Elkészítési idő: 35 perc, felengedési és hűlési idő nélkül

Sütési idő: kb. 35 perc

Összesen: 89 g fehérje, 91 g zsír 97 g szénhidrát 6527 kJ, 1559 kcal

1
 A levelestészta-lapokat egymás mellett, letakarva, a csomagoláson megadott előírás szerint felengedjük.

2
 A szuzpecsenyét folyó hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk, és négy részre osztjuk. Két evőkanálnyi, serpenyőben fel-forrósított étolajban a húsdarabok minden oldalát kb. 2 perc alatt átsütjük, majd kivesszük és hűlni hagyjuk.

3
 A róka- és csiperkegombát letisztítjuk, konyhai papírtörlővel ledörzsöljük, szükség szerint kissé leöblítjük, leitatjuk, majd kis darabokra vágjuk. A hagymát letisztítjuk, apróra vagdaljuk. A majoránnát leöblítjük, leitatjuk, a leveleket a szárról letépkedjük (a díszítéshez néhányat félreteszünk).

4
 A megmaradt étolajat serpenyőben felforrósítjuk, ebben a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, többször megkeverve átsütjük, sóval, borssal fuszerezzük. A majoránnát és zsemlemorzsát belekeverjük.

5
  A felengedett tésztalapokat lisztezett gyúródeszkán (kb. 20 x 20 cm-es) négyezetekre nyújtjuk. A gombát a tésztanégyzetek közepére tesszük, majd ráhelyezzük a húsdarabokat.

6
 A tojássárgáját felverjük a tejjel, a tésztaszélekre kenjük. A sarkokat a lap közepéig a töltelékre hajtjuk, majd összenyomjuk. A batyukat (sütőpapírral bélelt) sütőlemezen a sütőbe helyezzük.
Felső/alsó hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 180 °C (előmelegítés nélkül)
gázsütőnél: 3-4-es fokozat (előmelegítés nélkül)
sütési idő: kb. 35 perc

7
 A kész batyukat leválasztjuk a sütőpapírról és félbevágjuk. A rucolát letisztítjuk, leöblítjük, leitatjuk, tálon vagy tányéron elrendezzük, rátesszük a félbevágott batyukat, és a félretett majoránnalevelekkel díszítjük.

Dr. Oetker könyvek
Sütés
Főzés
Egyéb