Különlegesség

A Biblia minden idők legnépszerűbb könyve, mindig foglalkoztatta a művészek képzeletvilágát.

E kötetnek az a lényege, hogy a bibliai szöveget közel hozza az ábrázolásaihoz, a Szentírás legfontosabb személyiségeit és eseményeit ...

20%-os
kedvezménnyel

Bill-Sydney szakácsa
 
 
Dr. Oetker szakácskönyvek Tradíció Egyéb szakácskönyvek A világ múzeumai Megrendelés Elérhetőségeink  

Mikrohullámú sütő

A mikrohullámú sütő lassan már a konyha alapfelszereléséhez tartozik, habár sokan csak a fagyasztott élelmiszerek felolvasztásához, vagy a kész ételek melegítésére használják.

A készülék azonban ennél sokkal többre képes. Mert ezzel a korszerű főzési eljárással az ételek gyorsan és könnyen elkészíthetők úgy, hogy közben tápértéküket megőrzik. Ezenkívül még energiát is megtakaríthatunk.

A könyvben lévő mintegy 70 új recept mind kipróbálásra vár!

120 oldal
Formátum: 19 x 26 cm.
Kötés: Kemény kötés
40 színes fotó
ISBN 963-8280-75-1
Bolti ár: 1.590 Ft.
Kedvezményes ár: 750 Ft. (50% kedvezmény)

Recept ízelítő a könyvből
Pácolt sertéskaraj zöldségekkel (3 adag)

Hozzávalók:
500 g burgonya
1 hagyma
1 fokhagymagerezd
1/2 evőkanál vajzsír vagy vaj
600 g (nyersen füstölt kicsontozott) sertéskaraj
1 evőkanál étolaj
1 tetézett teáskanál fuszerpaprika
125 ml (1/8 l) húsleves
500 g piros és zöld kaliforniai paprika

frissen őrölt bors
1-2 teáskanál őrölt kakukkfu
1-2 teáskanál vagdalt zöldpetrezselyem

Elkészítési idő: 35 perc

Főzési idő összesen: 20-23 perc

Adagonként: 58 g fehérje, 41 g zsiradék, 51 g szénhidrát, 3588 kJ, 856 kcal

1
 A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk. A hagymát és fok-hagymát letisztítjuk és nagyon vékonyan felkarikázzuk.

2
 Mikrosütőhöz megfelelő tálat vajjal jól kikenünk, a burgonyát, hagymát és fokhagymát a forma széléhez fektetjük.

3
 A húst folyó hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk. A zsírrétegét rombusz alakban éles késsel bevágjuk. Az olajat a fuszer-paprikával összekeverjük és a húsra rákenjük.

4
 A húst a zöldségekhez adjuk, a húslevest hozzáöntjük és a tálat lefedve a mikrosütőbe helyezzük.

Mikrohullám (watt)

Hőlég (°C) Grill (°C/fokozat) Idő (perc)
700-850 - - 10-12

5
 A paprikát félbevágjuk, a szárát, magokat és ereket el- távolítjuk, húsát megmossuk és csíkokra vágjuk, sóval, borssal és kakukkfuvel fuszerezzük. A paprikacsíkokat a húshoz adjuk, kissé beleforgatjuk és lefedve főzzük.

Mikrohullám (watt)

Hőlég (°C) Grill (°C/fokozat) Idő (perc)
700-850 - - kb. 5

Azután tovább főzzük.

Mikrohullám (watt)

Hőlég (°C) Grill (°C/fokozat) Idő (perc)
350-450 - - 5-6

6
 A húst alufóliába göngyölve kb. 10 percig pihentetjük, hogy a leve leülepedjen.

7
 A zöldpetrezselymet a zöldségekkel elvegyítjük, sóval és borssal ízesítjük. A karajt szeletekre vágjuk és a paprikás zöldségekre téve tálaljuk.

Dr. Oetker könyvek
Sütés
Főzés
Egyéb