Különlegesség

A Biblia minden idők legnépszerűbb könyve, mindig foglalkoztatta a művészek képzeletvilágát.

E kötetnek az a lényege, hogy a bibliai szöveget közel hozza az ábrázolásaihoz, a Szentírás legfontosabb személyiségeit és eseményeit ...

20%-os
kedvezménnyel

Bill-Sydney szakácsa
 
 
Dr. Oetker szakácskönyvek Tradíció Egyéb szakácskönyvek A világ múzeumai Megrendelés Elérhetőségeink  

Muffin

Nem is olyan régen, ha a muffinokról érdeklődtünk, válasz helyett csak csodálkozó szemekkel találkoztunk.
Napjainkban ezek a "minikuglófok" már süteménykínálatunk szinte állandó szereplői.

legyen az reggel, délben vagy napközben bármikor, a muffinok mindig ízletesek, egyszerűen elkészíthetők

A könyvünkben található pompás receptek - mint például a Banános muffin kukoricapehelyel, vagy a Túrós fahéjas muffin - meggyőznek minket arról, hogy milyen gazdag és változatos e finomságok világa

Dr. Oetker minden receptet kipróbált és azokat részletesen úgy írta le, hogy nekünk is biztosan sikerüljenek.

80 oldal
Formátum: 19 x 26 cm.
Kötés: Kemény kötés
40 színes fotó
ISBN 978-963-9485-20-4
Bolti ár: 1.890 Ft.
Kedvezményes ár: 950 Ft. (50% kedvezmény)

Recept ízelítő a könyvből
Citromos mákos muffin

Hozzávalók:
A rázott tésztához:
325 g búzaliszt
2 csapott teáskanál sütőpor
150 g cukor
1 tasak vanillincukor
2 teáskanál szárított reszelt citromhéj
3 tojás
100 ml étolaj
200 ml citromos író
30 g szemes mák

A mázhoz:
150 g szitált porcukor
kb. 2 evőkanál citromlé

A megszóráshoz:
szemes mák

Elkészítési idő: 25 perc, hűlési idő nélkül

Sütési idő: kb. 25 perc

Összesen: 73 g fehérje, 147 g zsír, 571 g szénhidrát, 16183 kJ, 3863 kcal

1
 A tésztához a sütőporral elkevert lisztet jól járódó (3 l-es) edénybe szitáljuk. Összekeverjük a cukorral, vanillin-cukorral és citromhéjjal, hozzáadjuk a tojást, étolajat és írót. Az edényt a fedelével szorosan lezárjuk.

2
 Többször, összesen 15-30 másodpercig erősen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek, majd beletesszük a mákot. Utána az egészet habverővel vagy keverőkanállal gondosan átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tészta- szemcsék is belekeveredjenek.

3
 A tésztát (12 darabos kikent) muffinformába töltjük, tetejét elsimítjuk, és a formát a sütő rácsára tesszük.
Felső/alsó hőfok: kb. 180 °C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160 °C (előmelegítve)
gázsütőnél: 2-3-as fokozat (előmelegítve)
sütési idő: kb. 25 perc

4
 A kész muffinokat kb. 10 percig a formában pihentetjük, utána kivesszük és süteményrácson hűlni hagyjuk.

5
 A mázhoz a porcukorból és citromléből surun folyó masszát keverünk, a muffinokra kenjük, megszórjuk mákkal, majd a mázt száradni hagyjuk.

Dr. Oetker könyvek
Sütés
Főzés
Egyéb