Különlegesség

A Biblia minden idők legnépszerűbb könyve, mindig foglalkoztatta a művészek képzeletvilágát.

E kötetnek az a lényege, hogy a bibliai szöveget közel hozza az ábrázolásaihoz, a Szentírás legfontosabb személyiségeit és eseményeit ...

20%-os
kedvezménnyel

Bill-Sydney szakácsa
 
 
Dr. Oetker szakácskönyvek Tradíció Egyéb szakácskönyvek A világ múzeumai Megrendelés Elérhetőségeink  

Pástétomok


63 oldal
Formátum: 20 x 20 cm.
Kötés: Kemény kötés
30 színes fotó
ISBN 963-9485-29-2
Bolti ár: 1.500 Ft.
Kedvezményes ár: 750 Ft. (50% kedvezmény)

Recept ízelítő a könyvből
Aszpikos sertéscsülök (6-8 adag)

Hozzávalók:
1,5 kg sovány sertéscsülök
2 hagyma
1 sárgarépa
2 babérlevél
1 teáskanál szegfubors
1 teáskanál borókabogyó
sós víz
20 g őrölt fehér zselatin
125 ml (1/8 l) fuszerecet
200 g csemegeuborka

durvára őrölt fehér bors
2 evőkanál vagdalt zöldpetrezselyem

Elkészítési idő: 30 perc, hűlési idő nélkül

Főzési idő: 1-1,5 óra

Eltartható: hűtőben kb. 5 napig

1
 A sertéscsülköt folyó hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A hagymát letisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk. A sárgarépát letisztítjuk, lekaparjuk, lemossuk és lecsöpögtetjük.

2
 A sertéscsülköt a hagymával, a sárgarépával, a babérlevéllel és borókabogyóval egy fazékba tesszük, annyi sós vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd lefedve felforraljuk, habját leszedjük. Körülbelül 1-1,5 óráig főzzük.

3
 A zselatint a csomagoláson található leírás szerint hideg vízbe áztatjuk. A sertéscsülköt szitán lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk, melyből 500 ml-t (1/2 l) félreteszünk. A zselatint a forró, félretett levesben kevergetés mellett feloldjuk, végül az ecetet is hozzákeverjük.

4
 A húst a csontról lefejtjük, majd kockákra vágjuk. A csemegeuborkát szintén felkockázzuk. A zselatinos levet sóval és borssal fuszerezzük, ízlés szerint kevés csemegeuborka-lével erősen ízesítjük.

5
 A hús- és az uborkakockákat a lébe keverjük, majd hozzáadjuk a petrezselymet. Az egészet egy hosszúkás (kb. 30 x 11 cm, hideg vízzel kiöblített) formába töltjük, és legalább 6 órára, de inkább egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

6
 A formát forró vízbe mártjuk, majd az aszpikos csülköt hosszúkás tálra borítjuk.

Sült krumplit és remoulade-mártást ajánlunk hozzá.

Dr. Oetker könyvek
Sütés
Főzés
Egyéb