Különlegesség

A Biblia minden idők legnépszerűbb könyve, mindig foglalkoztatta a művészek képzeletvilágát.

E kötetnek az a lényege, hogy a bibliai szöveget közel hozza az ábrázolásaihoz, a Szentírás legfontosabb személyiségeit és eseményeit ...

20%-os
kedvezménnyel

Bill-Sydney szakácsa
 
 
Dr. Oetker szakácskönyvek Tradíció Egyéb szakácskönyvek A világ múzeumai Megrendelés Elérhetőségeink  

Pesto

Könyvünkben megismerkedhetünk a konyha titokzatos "sztárjaival", mint pesto, mártások, hideg szószok, chutneyk, olajban és ecetben pácolt csemegék. Ezek fokozzák a kulináris élvezeteket, már puszta látványukkal is.

Ezek az ínyencségek koronázzák meg igazán a tésztát, a rizst, a salátát, a húsokat és a halakat.

Bizonyos ideig el is tarthatók, és kedves ajándék is válhat belőlük.

Ha előrelátóak vagyunk, két adagot készítünk el egyszerre, az egyiket saját örömünkre, a másikat elajándékozzuk.

Dr. Oetker kísérleti konyhájában valamennyi receptet kipróbáltak és azokat úgy írták le, hogy biztosan sikerüljenek is.

63 oldal
Formátum: 20 x 20 cm.
Kötés: Kemény kötés
30 színes fotó
ISBN 963-9485-24-1
Bolti ár: 1.500 Ft.
Kedvezményes ár: 750 Ft. (50% kedvezmény)

Recept ízelítő a könyvből
Csemege zöldfuszerecet (kb. 1 l)

Hozzávalók:
1 marék friss turbolya
3 szál zeller
3 szál petrezselyem
3-4 tárkonyág
8 vérfuág
2 szál kapor
3 mezeisóska-levél
4 fokhagymagerezd
4 újhagyma
750 ml (3/4 l) fuszerecet

Elkészítési idő: 35 perc, állási idő nélkül

Eltartható: hűtve 3-4 hónapig

1
 A zöldfuszereket óvatosan leöblítjük, szárazra rázzuk, a levélkéket letép-kedjük. A fokhagymát letisztítjuk, fokhagymanyomón átpréseljük. Az új-hagymát letisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, és karikákra vágjuk.

2
 Az előkészített zöldfuszereket, fokhagymát és újhagyma-karikákat tisztára mosott, száraz üvegekbe tesszük, a fuszerecettel feltöltjük. Az üveget jól lezárjuk és legalább 14 napig napos helyen (ablakban), vagy meleg helyen (konyhában) állni hagyjuk. Ezután ruhán keresztül fazékba átszurjük, egyszer felforraljuk, és hűlni hagyjuk.

3
 A zöldfuszeres ecetet újra tisztára mosott, száraz üvegbe töltjük, jól lezárjuk.

Csomagolási ötlet: Az üveget néhány szárított zöldfuszerággal celofánpapírba csomagoljuk és szalaggal átkötjük.


Recept ízelítő a könyvből
Csípős zöldfuszerecet (1,2 l)

Hozzávalók:
1 csomó kapor
1 csomó metélőhagyma
1 kakukkfuág
1 rozmaringág
1 citromfuág
1-1 kis piros és zöld peperoni
2-3 darabka narancshéj
1 l fehérbor ecet

Elkészítési idő: 20 perc, állási idő nélkül

Eltartható: huvös, sötét helyen és jól lezárva 2-4 hónapig

1
 A kaprot, metélőhagymát, kakukkfu-, rozmaring- és citromfuágakat óvatosan leöblítjük, szárazra rázzuk. A peperonit megmossuk, lecsöpögtetjük, hosszában félbevágjuk, magjait eltávolítjuk, és apróra vagdaljuk. A narancshéjdarabokat forró vízzel megmossuk és leitatjuk.

2
 Valamennyi zöldfuszert, a peperonit és a narancshéjdarabokat tisztára mosott, száraz üvegbe, vagy - ízlés szerint - üvegekbe tesszük, és a borecettel feltöltjük.

3
 Az üvegeket jól lezárjuk, és erősen összerázzuk. A zöldfuszerecetet legalább 14 napig sötét és huvös helyre téve állni hagyjuk.

4
A kész zöldfuszerecetet finom szitán átszurjük, és ismét tisztára mosott, száraz üvegekbe töltjük.

Ötlet: A zöldfuszereket a felhasználási célnak megfelelően és ízlésünk szerint változtathatjuk.


Recept ízelítő a könyvből
Marinírozott sampinyongomba (8-10 adag)

Hozzávalók:
2,5 kg kis sampinyongomba

A marinádhoz:
1-2 chili
6-8 fokhagymagerezd
2 rozmaringág
250 ml (1/4 l) borecet
250 ml (1/4 l) fehérbor
250 ml (1/4 l) étolaj
2 evőkanál zöld bors
2 teáskanál só

Elkészítési idő: 60 perc, állási idő nélkül

Eltartható: hűtve kb. 2 hétig

1
 A sampinyongombát letisztítjuk, konyhai papírtörlővel ledörzsöljük, esetleg leöblítjük és leitatjuk.

2
 A marinádhoz a chilit letisztítjuk, lemossuk és leitatjuk. A fokhagymát letisztítjuk és hajszálvékonyan felszeleteljük. A rozmaringágacskát leöblítjük és szárazra rázzuk.

3
 Az ecetet, a bort és az étolajat fazékba tesszük, hozzáadjuk a chilit, a fokhagymaszeleteket, a rozmaringágacskát, a zöld borsot és a sót. A marinádot rövid ideig forraljuk, a fazekat a tuzhelyről levesszük.

4
A sampinyongombát a marinádban 10 percig állni és hűlni hagyjuk.

5
A gombát a marináddal együtt tisztára mosott, száraz üvegekbe tesszük, csavaros fedéllel lezárjuk.

6
A sampinyongombát huvös helyre téve néhány napig állni hagyjuk.

Ötlet: A marinírozott sampinyongombát grill különlegességekhez, vagy hideg büféhez kínáljuk.

Dr. Oetker könyvek
Sütés
Főzés
Egyéb