Különlegesség

A Biblia minden idők legnépszerűbb könyve, mindig foglalkoztatta a művészek képzeletvilágát.

E kötetnek az a lényege, hogy a bibliai szöveget közel hozza az ábrázolásaihoz, a Szentírás legfontosabb személyiségeit és eseményeit ...

20%-os
kedvezménnyel

Bill-Sydney szakácsa
 
 
Dr. Oetker szakácskönyvek Tradíció Egyéb szakácskönyvek A világ múzeumai Megrendelés Elérhetőségeink  

Pudingtorta

A puding általában kedvelt, de finom tortákban és süteményekben még jobban ízlik. Akár hagyományosan főzve, vagy hidegen felverve, e könyv receptjeiben felhasználásuk szinte határtalan.

Itt ugyanis mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt, legyen az gyorsan és egyszerűen elkészíthető, mint a Gyors gyümölcsös túrókrémes szelet, vagy különleges alkalmakra illő, mint a Tell Vilmos torta.

Dr. Oetker kísérleti konyhájában valamennyi receptet kipróbálták és azokat úgy írták le, hogy biztosan sikerüljenek is.

96 oldal
Formátum: 17 x 24 cm.
Kötés: Kemény kötés
40 színes fotó
ISBN 963-9485-13-6
Bolti ár: 1.500 Ft.
Kedvezményes ár: 750 Ft. (50% kedvezmény)

Recept ízelítő a könyvből
Mogyorótorta

Hozzávalók:
A piskótatésztához:
3 tojás,
3 evőkanál forró víz,
100 g cukor,
1 tasak vanillincukor
75 g búzaliszt
50 g étkezési keményítő
1 csapott teáskanál sütőpor
50 g őrölt mogyoró

A csokoládés töltelékhez:
1 kis doboz felezett sárgabarack-befőtt (240 g)
100 g aprított
mogyoró
1 tasak főzés nélkül készíthető csokoládéízű pudingpor
150 ml tej

A tetejére:
5 mogyorós tej-szelet, 400 ml tejszín, 2 tasak vanillincukor
2 tasak habfixáló

A díszítéshez:
1-2 mogyorós tejszelet

Elkészítési idő: 30 perc, a hűlés ideje nélkül

Sütési idő: kb. 25 perc

Összesen: 80 g fehérje, 300 g zsír 444 g szénhidrát, 20055 kJ, 4787 kcal

1
 A tésztához a tojásokat a vízzel robotgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot a vanillin-cukorral elvegyítjük és 1 perc után hozzáadjuk, majd további 2 percig verjük. 

2
A lisztet az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyítjük és a tojáskrémbe szitálva a legalacsonyabb fokozaton gyorsan belekeverjük. A darált mogyorót ugyanilyen módon dolgozzuk bele. A tésztát (26 cm átmérőju, kikent, sütőpapírral bélelt) torta-formába töltjük és elsimítjuk. A formát rácsra helyezve a sütőbe tesszük.
Felső/alsó hőfok: kb. 200 oC (előmelegítve)
Légkeverős sütőnél: kb. 180 oC (előmelegítve)
Gázsütőnél: 3-4-es fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

3
A tortalapot a formától elválasztjuk, sütőpapírral fedett süteményrácsra borítjuk és hűlni hagyjuk, végül aljáról a sütő-papírt óvatosan lehúzzuk. A lapot vízszintesen egyszer elvágjuk és az alsó lapot tortástálra tesszük.

4
 A csokoládés töltelékhez a mogyorót teflon bevonatú serpenyőben zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk és tányérra téve hűlni hagyjuk. A sárgabarackot szurőben jól lecsöpögtetjük. A pudingot a tasakon lévő leírás szerint, de csak 150 ml tejjel elkészítjük, végül a pörkölt mogyoróból 50 g-ot belekeverünk.

5
 A tetejéhez a mogyorós tejszeleteket kis darabokra vágjuk. A tejszínt a vanillincukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük és a feldarabolt szeleteket beleforgatjuk.

6
 A barackokat domború felükkel fölfelé az alsó lapon elosztjuk, miközben a szélénél 1-2 cm-t szabadon hagyunk. A csokoládés krémet a barackok tetejére simítjuk, a felső lapot ráhelyezzük és enyhén lenyomjuk. A tejszínes bevonatot a tetejére téve késsel kupolaformában elsimítjuk. A maradék pörkölt mogyorót rászórjuk.

7
 A díszítéshez a tejszeleteket kis kockákra vágjuk és a torta tetején elosztjuk, azonnal tálaljuk.

Ötlet: A tortalapot előző nap is megsüthetjük.

Dr. Oetker könyvek
Sütés
Főzés
Egyéb