Különlegesség

A Biblia minden idők legnépszerűbb könyve, mindig foglalkoztatta a művészek képzeletvilágát.

E kötetnek az a lényege, hogy a bibliai szöveget közel hozza az ábrázolásaihoz, a Szentírás legfontosabb személyiségeit és eseményeit ...

20%-os
kedvezménnyel

Bill-Sydney szakácsa
 
 
Dr. Oetker szakácskönyvek Tradíció Egyéb szakácskönyvek A világ múzeumai Megrendelés Elérhetőségeink  

Spárga

Aki nagyon szereti, ma már szinte egész éven át fogyaszthat spárgát, hiszen kapható konzervben vagy meghűtve is - legyen az fehér, zöld vagy vad spárga. Az igazi ínyencek viszont alig várják az áprilist, amikor a hazai termelők szállítják a piacra a friss spárgát.

Ez a fejedelmi zöldségféle viszont többet érdemel annál, hogy hagyományos módon, mártással vagy olvasztott vajjal fogyasszák - csőben sütve, rakottként, salátának elkészítve vagy levesként egyszerűen fenséges.

96 oldal
Formátum: 17 x 24 cm.
Kötés: Kemény kötés
40 színes fotó
ISBN 963-9485-10-1
Bolti ár: 1.500 Ft.
Kedvezményes ár: 750 Ft. (50% kedvezmény)

Recept ízelítő a könyvből
Zöld spárga dijonimustár-mártással

Hozzávalók:
1,2 kg zöld spárga
1 l víz
2 teáskanál só

A mártáshoz:
2 mogyoróhagyma
40 g vaj
2 evőkanál
hántolatlan szezámmag
2 púpozott evő-kanál (20 g)
búzaliszt
500 ml (1/2 l ) spárga-főzőlé
2 evőkanál dijoni mustár
150 g zsíros tejföl

frissen őrölt bors 1 sárga kaliforniai paprika

Elkészítési idő: 40 perc

Adagonként: 8 g fehérje, 21 g zsír, 13 g szénhidrát, 1148 kJ, 276 kcal

1
 A spárga alsó harmadát meghámozzuk, alsó végeit levágjuk. A spárgát leöblítjük, és lecsöpögtetjük. Ezután forrásban lévő sós vízben lefedve 3-5 percig főzzük. A spárgát leöntjük úgy, hogy közben felfogjuk a főzőlevet. Ebből 500 ml-t (1/2 l-t) lemérünk. A spárgát melegen tartjuk.

2
 A mártáshoz a mogyoróhagymát megtisztítjuk, és finomra felkockázzuk. A vajat lábasban felolvasztjuk, és a hagymát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk a szezámmagot, és ezt is kicsit megdinszteljük. Hozzáadjuk a lisztet, és keverés mellett addig hevítjük, amíg világossárga nem lesz. Beleöntjük a főzőlevet, és kézi habverővel jól átkeverjük, ügyelve arra, hogy ne csomósodjon.

3
 A mártást felforraljuk. Belekeverjük a mustárt, majd kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd sóval és borssal ízesítjük.

4
 A paprikát félbevágjuk, szárát, magjait és fehér ereit eltávolítjuk. A paprikát megmossuk, szárazra törölgetjük, és apró kockákra vágjuk. A paprikakockát a mártásban rövid idő alatt megmelegítjük. A spárgát a mártással tálaljuk.

Köret: Petrezselymes burgonya.

Dr. Oetker könyvek
Sütés
Főzés
Egyéb