Különlegesség

A Biblia minden idők legnépszerűbb könyve, mindig foglalkoztatta a művészek képzeletvilágát.

E kötetnek az a lényege, hogy a bibliai szöveget közel hozza az ábrázolásaihoz, a Szentírás legfontosabb személyiségeit és eseményeit ...

20%-os
kedvezménnyel

Bill-Sydney szakácsa
 
 
Dr. Oetker szakácskönyvek Tradíció Egyéb szakácskönyvek A világ múzeumai Megrendelés Elérhetőségeink  

Sütés, párolás burokban

alufóliában vagy sütőzacskóban

Zamatos, omlós, sohasem száraz húsok és szárnyasok, vitamindús zöldségek.

Semmi kétség, ezek alufóliában vagy sütőzacskóban készültek, hiszen ez a legsikerültebb és legötleteseb módja a friss színek, eredeti ízek megörzésének, és a zsiradékkal való takarékoskodásnak.

Fóliában sütni rendkívül egyszerű is. Bizonyság erre a könyvünkben található több mint 40, Dr. Oetker által kipróbált, számunkra is biztosansikeres recept.

96 oldal
Formátum: 19 x 26 cm.
Kötés: Kemény kötés
40 színes fotó
ISBN 963-9485-26-8
Bolti ár: 1.890 Ft.
Kedvezményes ár: 750 Ft. (60% kedvezmény)

Recept ízelítő a könyvből
Csípős csirkeszárny

Hozzávalók:
800 g csirkeszárny
1-2 evőkanál étolaj
4 kis kaliforniai paprika
1 csomó újhagyma (kb. 250 g)
150 g gyulai kolbász
1 kis csípős peperóni
4 evőkanál édes chiliszósz

frissen őrölt bors
4 megtört borókabogyó
2 evőkanál olívaolaj
2-3 evőkanál édes chiliszósz a megkenéshez

Ezenkívül:
sütőzacskó

Elkészítési idő: 20 perc

Párolási idő: kb. 35 perc

Adagonként: 33 g fehérje, 44 g zsír, 13 g szénhidrát, 2433 kJ, 581 kcal

1
 A csirkeszárnyat folyó hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk, és serpenyőben felforrósított étolajban mindkét oldalát átsütjük.

2
 A kaliforniai paprikát leöblítjük, hosszában félbevágjuk, a magokat és szárvéget (fehér ereket) eltávolítjuk, majd kis darabokra vágjuk.

3
 Az újhagymát letisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, kb. 3 cm hosszúra daraboljuk. A kolbászt apróra kockázzuk. A csípős peperónit megmossuk, leitatjuk, és keskeny karikákra vágjuk.

4
 Az előkészített hozzávalókat - a csirkeszárny kivételével - tálba tesszük, chiliszósszal, sóval, borssal és a megtört borókabogyóval fuszerezve összekeverjük, majd elosztjuk rajtuk az olívaolajat.

5
 A kolbászos zöldségkeveréket sütőzacskóba tesszük. A csirkeszárnyat vastagon megkenjük chiliszósszal, és a zöldségekre helyezzük. A sütőzacskót a csomagoláson lévő leírás szerint lezárjuk, és sütőlemezre téve a sütőbe rakjuk.
Felső/alsó hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve, alsó harmad)
légkeverős sütőnél: kb. 180 °C (előmelegítés nélkül)
gázsütőnél: 3-4-es fokozat (előmelegítés nélkül, alsó harmad)
párolási idő: kb. 35 perc

6
  A sütőzacskót felvágjuk, a szárnyat a kolbászos zöldségekkel kivesszük, és előmelegített tálra rendezzük.

Dr. Oetker könyvek
Sütés
Főzés
Egyéb