Különlegesség

A Biblia minden idők legnépszerűbb könyve, mindig foglalkoztatta a művészek képzeletvilágát.

E kötetnek az a lényege, hogy a bibliai szöveget közel hozza az ábrázolásaihoz, a Szentírás legfontosabb személyiségeit és eseményeit ...

20%-os
kedvezménnyel

Bill-Sydney szakácsa
 
 
Dr. Oetker szakácskönyvek Tradíció Egyéb szakácskönyvek A világ múzeumai Megrendelés Elérhetőségeink  

Sütemények két személyre

A könyvben található receptek segítségével gazdag választékot varázsolhat az asztalra - a tejszínes, gyümölcsös, csokoládés vagy diós-mogyorós sütemények között mindenki talál kedvére valót.

Ám ha csak magának vagy egy-két személy számára szeretne valami finomságot sütni, akkor is jól jönnek a "mini-sütik".

64 oldal
Formátum: 19 x 26 cm.
Kötés: Kemény kötés
30 színes fotó
ISBN 978 963 9485 48 8
Bolti ár: 1.800 Ft.
Kedvezményes ár: 700 Ft. (60% kedvezmény)

Recept ízelítő a könyvből
Mazsolás kuglóf

Hozzávalók:
1 (16 cm átmérőjű)
kuglófforma, sütőpapír

puha vaj vagy margarin
a kikenéshez, zsemlemorzsa a meghintéshez

A kevert tésztához:
170 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker sütőpor
100 g vaj vagy margarin
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
1 csipet só
100 g zsíros túró
1/2 citrom reszelt héja
2 tojás
2 evőkanál tej
80 g mazsola

A megszóráshoz:
porcukor

Elkészítési idő: kb. 20 perc, hűlési idő nélkül
Összesen: 45 g fehérje, 133 g zsír, 285 g szénhidrát, 10652 kJ, 2545 kcal

1
A kuglófformát kikenjük és megszórjuk zsemlemorzsával.  A sütőt előmelegítjük.

2
A tésztához a lisztet és a sütőport tálba tesszük, és hab- verővel összekeverjük.

3
A vajat vagy margarint konyhai robotgéppel a legmagasabb  fokozaton krémesre keverjük. Apránként belekeverjük a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A túrót és a citromhéjat két részletben adjuk hozzá. Addig keverjük, amíg egyenletes, sima tésztát nem kapunk.

4
A tojásokat egyenként hozzáadjuk, mindegyikkel kb.  fél percig keverjük. A sütőporos lisztet két részletben, közepes fokozaton belekeverjük, majd a tésztához adjuk a tejet és a mazsolát.

5
A tésztát a formába öntjük, tetejét elsimítjuk, és az elő- melegített sütő rácsára helyezzük.

Felső/alsó hőfok: kb. 180 °C
légkeverős sütőnél: kb. 160 °C
sütési idő: 40-50 perc

6
A formát süteményrácsra tesszük. A kuglófot kb. 5 perc  pihentetés után sütőpapírral fedett süteményrácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk. Porcukorral megszórjuk.

Ötlet: A kuglóf kissé szokatlan változatát süthetjük meg, ha mazsola helyett aszalt fügét és kandírozott gyömbért teszünk bele. Ehhez vegyünk 70 g fügét, csumázzuk ki és kockázzuk fel. 20 g gyömbért aprítsunk fel konyhai aprítógépben. Kandírozott gyömbér és aszalt füge szupermarketben vagy bioboltban szerezhető be.

Dr. Oetker könyvek
Sütés
Főzés
Egyéb