Különlegesség

A Biblia minden idők legnépszerűbb könyve, mindig foglalkoztatta a művészek képzeletvilágát.

E kötetnek az a lényege, hogy a bibliai szöveget közel hozza az ábrázolásaihoz, a Szentírás legfontosabb személyiségeit és eseményeit ...

20%-os
kedvezménnyel

Bill-Sydney szakácsa
 
 
Dr. Oetker szakácskönyvek Tradíció Egyéb szakácskönyvek A világ múzeumai Megrendelés Elérhetőségeink  

Vagdaltak

Ízletes egybesültek és kis fasírozottak, valódi hamburgerek és húsgombócok, finom töltelékek vagy különleges mártások - darált hússal szinte minden elkészíthető.

Ebben az új Dr. Oetker szakácskönyvben több mint 50 ötletes recept és 40 fotó mutatja be a vagdaltak felhasználhatóságának sokféleségét.

A recepteket - mint eddig is - Dr. Oetker kísérleti konyhájában dolgozták ki és a jól követhető leírások biztosítják a sikert.

96 oldal
Formátum: 17 x 24 cm.
Kötés: Kemény kötés
40 színes fotó
ISBN 963-9485-05-5
Bolti ár: 1.500 Ft.
Kedvezményes ár: 450 Ft. (70% kedvezmény)

Recept ízelítő a könyvből
Vagdalt nyárson joghurtmártással

Hozzávalók:
300 g darált hús (bárány vagy marha)
300 g darált sertéshús
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 csomó sima petrezselyem
1 kis piros kaliforniai paprika
1 csapott teás-kanál közepesen csípős mustár

frissen őrölt bors

A joghurtmártáshoz:
2 gerezd fokhagyma
500 g natúr joghurt

A chilimártáshoz:
2 evőkanál víz
2 evőkanál cukor
150 g tejföl
2 evőkanál
chiliszósz
Cayenne-bors

Ezenkívül:
grillnyársak
alufólia

Elkészítési idő: 50 perc, hűlési idő nélkül

Adagonként: 35 g fehérje, 39 g zsír, 16 g szénhidrát, 2312 kJ, 554 kcal

1
 A kétféle darált húst tálba tesszük. A hagymát és a fok- hagymát letisztítjuk. A hagymát apróra kockázzuk, a fok-hagymát szétnyomkodjuk, vagy fokhagymaprésen átpasszí-rozzuk. A petrezselymet leöblítjük, leszárítjuk. A leveleket a szárról letépkedjük (néhányat díszítéshez félreteszünk). A petrezselymet finomra vagdaljuk. A paprikát félbevágjuk, a szárakat, magokat és a fehér ereket eltávolítjuk. A paprikát megmossuk, apró kockákra vágjuk.

2
 A hagymát, fokhagymát, petrezselymet és paprikát a darált húshoz adjuk, jól összedolgozzuk, majd mustárral, sóval, borssal fuszerezzük.

3
 A húsmasszából nedves kézzel kb. 5 cm hosszú hengereket formálunk. A hengereket négyesével, ötösével keresztbe a nyársakra tuzzük.

4
 A nyársakat forró, alufóliával fedett grillre fektetjük, és többször megfordítva kb. 10 percig sütjük.

5
 A joghurtmártáshoz a fokhagymát letisztítjuk, fokhagyma- présen átpasszírozzuk. A joghurtot (papírtörlővel bélelt) szurőn lecsöpögtetjük. Hozzákeverjük a fokhagymát, majd sóval, borssal ízesítjük.

6
 A chilimártáshoz kis edényben felforraljuk a vizet és a cukrot. Levesszük a tuzhelyről, és hagyjuk kissé lehűlni. Belekeverjük a tejszínt és a chiliszószt, sóval, Cayenne-borssal ízesítjük.

7
 A nyársakat a félretett petrezselyemlevelekkel díszítjük, és a mártásokkal tálaljuk.Köret: Lepénykenyér és friss saláta.

Dr. Oetker könyvek
Sütés
Főzés
Egyéb